Virágcsokor

Neves alkalmakra nyújtott dekorcsokor szolgáltatásaink:

Céges rendezvényekre, gálavacsorákra, díjkiosztókra,  családi összejövetelekre vállaljuk nagyobb mennyiségű dekorcsokor rendelésre történő elkészítését és megadott időre történő díjmentes kiszállítását Budapest teljes területén. Vidékre 100 Ft/kilométer szállítási költséget számolunk fel.

A dekorcsokrokról:

Virágot mikor, hogyan, kinek?
A virág az udvariasság a szeretet és a figyelmesség egyik legszebb jelképe. Ajándékként azért közkedvelt, mert általánosan elfogadott, így nagyon sok fejtöréstől kíméli meg az ajándékozót, akinek nem kell sokáig gondolkodnia azon, mivel juttassa kifejezésre a megajándékozandó iránti figyelmességét.

Milyen alkalmakkor adjunk virágot?
Mivel a virág az üzleti életben nem személyes jellegű ajándék, ezért szinte bármikor. Különösen jó benyomást kelthetünk a repülőtérre érkező vendégünkben, ha már a váróteremben virággal kedveskedünk neki. Feltétlenül adni kell virágot az otthoni látogatások alkalmával a háziasszonynak.

Neves alkalmak:

Anyák napja: Az Édesanya kedvenc virágát illik ajándékozni. Az orgona vagy gyöngyvirágcsokor üde illatával minden Édesanya kedvence.

Ballagás: A fiúknak hosszúkás csokrot zöld vagy bordó, barna növényekből, termésekből. A lányoknak lehet hosszúkás és kerek is bármilyen vidám színből. Kerüljük a színes papírral készített csokrokat, véleményünk szerint elavult és megfogja a gyerekek fehéringét. Még egy jó tanács: a szülők, nagyszülők többsége hajlamos azt gondolni, hogy ami neki tetszik az a gyereknek is fog, nem akarunk senkit kiábrándítani, de többségében ez nem így van, ezért próbáljuk meg rábízni a virágkötőre, hogy fiatalokhoz illő virágcsokrot készíthessen, higgyék el a siker, nem marad el. Nagyon büszkék lesznek Önökre, ha modern csokrot kapnak ajándékba.

Eljegyzés: A vőlegénynek két csokrot illik magával vinnie. Egyet a leendő menyasszonynak, egyet, pedig a jövendőbeli anyjának. Amennyiben a nagymama is jelen lesz, jobb, ha róla sem feledkezik meg a leendő férj, kinek illedelmességét ilyenkor kiváltképp szeretik tesztelni a menyasszonyi család tagjai. Az is jó modorra vall a vőlegénytől, ha a jelen lévők előtt saját édesanyját is felköszönti. A virágot már az érkezéskor az ajtóban át lehet adni, nem kell vele feltétlenül megvárni a lánykérést.

Gyermek születéskor az anyának: Mivel a kórházba tilos virágot vinni, így csak otthonra vigyünk és lehetőleg ne erős illatút.

Házassági évforduló: Minden évben illik megünnepelni egy csokor virággal. Az évfordulókra, a menyasszonyi csokorra emlékeztető csokrot köttessünk, olyan virágokból, mint amiből annak idején a menyasszonyi csokor készült. A kerek évfordulókat még emlékezetesebbé tehetjük egy étteremben rendezett kis ünnepséggel és egy nagy csokor vörös rózsával.

Keresztelő: Templomba oltárdíszt készíttethetünk, otthonra, pedig asztali díszt fehér vagy pasztellszínű virágokból.

Névnap, születésnap: Amennyiben ismerjük az ünnepelt kedvenc virágát, akkor elsősorban abból érdemes csokrot köttetnünk. Fiataloknak kerek, idősebbeknek hosszúkás csokor az általános, de készíttethetünk virágtálat, virágkosarat is.

Nőnap: Ne felejtsék el meglepni környezetük hölgy tagjait valami apró figyelmességgel! Legyen az egy szál virág, egy csokor tulipán vagy egy tavaszi virágokkal beültetett kosárka. Higgyék el ez a kedves gesztus busásan “megtérül” a mindennapok során.

Valentin nap: A férfiak többsége a vörös rózsát választja a hagyományokhoz ragaszkodva, úgy gondoljuk a piros tulipán vagy egy vegyes csokor, esetleg egy virágtál, piros, bordó árnyalatú virágokkal nagyobb hatást is elérhet.

Vendégség: A háziasszony kedvenc virágából készített csokor vagy virágtál méltó gesztus lehet.

Üzleti találkozó: Hosszúkás, elegáns, alkalmi, különleges csokrot illik üzleti alkalmakkor ajándékozni.